ابزار منو ثابت

آب تره، بولاغ اوتی

خواص و مواد مصرف

 

 

دانشمندان دانشگاه سوتامپتون در یک پژوهش جدید دریافته اند كه در بدن داوطلبان با مصرف ۸۰ گرم سبزی بولاغ اوتی در روز، مقدار مولكولهای مقابله كننده با سرطان در خون ظرف چند ساعت پس از خوردن برگهای این سبزی به شكل سالاد به میزان قابل توجهی افزایش پیدا می كند. همچنین عصاره این سبزی پرخاصیت از رشد سلولهای سرطانی سینه جلوگیری می كند. به طور کلی بیماری‌هایی چون آسم، سل ریوی، برونشیت، اختلالات هاضمه، گواتر، اسهال خونی، زخم‌های واریسی، راشیتیسم، یرقان، اسکوربوت، رماتیسم، نقرس و انواع ناراحتی‌های کلیه و کبد توسط این گیاه کاهش می‌یابد.

 

 برخی از خواص علف چشمه عبارتند از:

1. این گیاه برای افراد چاق و کسانی که به نقرس و رماتیسم مبتلا هستند، به صورت ضماد در محل درد مفید است.

2. برای رفع جوش‌های صورت نیز اثربخش است. برای درمان لکه‌هایی که بر اثر آفتاب‌زدگی و جوش صورت به وجود آمده است آب علف‌چشمه را با عسل مخلوط کرده به صورت ماسک روی صورت بگذارید.

3. برای درمان گواتر می‌توان از شاهی‌آبی به عنوان سبزی استفاده کرد. 

4. شاهی آبی دفع‌کننده سموم بدن و ضدسل و سرطان است.

5. برای درمان طاسی، سر صد گرم شیره شاهی‌آبی را با ۲۵ گرم الکل مخلوط کرده موها را ماساژ دهید.

6. این گیاه نیروبخش باعث طول عمر می شود و مصرف خام آن پایین‌آورنده قند خون است.

7. جوشانده آن در تسکین ناراحتی‌های قلبی و ورم قوزک پا موثر است.

8. بولاغ اوتی اشتهاآور خوبی محسوب می‌شود. برای درمان بی‌اشتهایی همراه غذا از سبزی بولاغ‌اوتی استفاده شود.

9. استفاده از آن به خــــانم‌هایی که دچار سرطان سینه هستند، توصیه می‌شود.

10. برای آرام کردن دردهای سیاتیک از شربت بولاغ‌اوتی استفاده شود و از خود آن به صورت ضماد در محل درد بگذارید.

11. برای از بین بردن انگل‌های معده و دفع سموم بدن صبح‌ها نصف استکان آب بولاغ‌اوتی با یک لیوان آب میل شود.

12. برای تقویت غرایز میل جنسی می‌توان با زرده تخم مرغ مخلوط کرده پخته و میل شود. 

13. ترشح ادرار را زیاد میکند و قاعده آور است. برای درمان دردهای قاعدگی هشت روز قبل از شروع قاعدگی از دمکرده بولاغ‌اوتی استفاده شود.

 

14. برای خورد کردن سنگ کلیه خیلی موثر است.

15. برای تحلیل نفخ و بادهای غلیظ معده و روده ها و باز کردن گرفتگیها و انسداد و گرم کردن بدن و معده مفید است.

16. برای کاهش درد پهلو و درد طحال و رفع دل پیچه و درمان زخم روده نافع است.

17. خونریزی از هر عضو را متوقف میسازد.

18. تب بر و ضدانگل است.

19. خلط آور است و در بیماریهای مزمن ریه و برونشیتهای مزمن و بیماری های مجاری ادرار و استسقا مفید است.

20. مقدار قند را در ادرار مبتلایان به دیابت کاهش می دهد و در بیماری دیابت تأثیر مثبت و شفا بخش دارد.

 کسانی که بیماری قند دارند. شاهی‌آبی (آب‌تره) را به صورت خام مصرف کنند.

21. شاهی‌آبی آرام‌کننده دردهای عصبی است، شب‌ها ۲ گرم در ۱۰۰ سی‌سی آب‌جوش ۲۰ دقیقه دم‌کرده صاف و میل شود.

22. برای درمان گلو درد و جراحات گلو از شربت علف چشمه استفاده شود.

23. خوردن بولاغ‌اوتی باعث ازدیاد شیر می‌شود. زنان شیرده برای افزایش شیر خود می توانند عرق بولاغ اوتی مصرف نمایند.

24. برای درمان خارش‌های واژن از دمکرده آب تره ۳۰ گرم در یک لیتر آب ۲ دقیقه دم و صاف نموده بصورت شستشو استفاده شود.

25. برای درمان خونریزی لثه بولاغ‌اوتی را مانند سبزی هنگام غذا بجوید و میل کنید.

26. شاهی‌آبی مدر و عرق‌آور می‌باشد.

27. کسانی که خارش پوستی و اگزما دارند از دمکرده شاهی‌آبی استفاده کنند.

28. برای رفع دندان درد مقداری از شاهی‌‌آبی را جویده و به صورت کمپرس روی محل درد بگذارید.

29. برگ‌های شاهی‌آبی (آب‌تره) در فصل بهار تصفیه کننده خون و منظم کننده دستگاه هاضمه و کبد می‌باشد برای کسانی که سوء‌هاضمه دارند مفید است.

30. برای زیباشدن صورت عصاره شاهی‌آبی (آب‌تره) را با عسل مخلوط کرده به صورت ماسک روی صورت بگذارید.

31. خوردن روزانه دو استکان عرق بولاغ اوتی برای جبران کردن کمبود کلسیم بدن مفید است .

32. این عرق خاصیت نیروبخشی دارد و برای ریزش مو نافع است.

33. عرق بولاغ اوتی به علت داشتن آنتی بیوتیک های طبیعی در درمان امراض عفونی کاربرد دارد.

34. برای تقویت قلب و کلیه و کبد و همچنین تصفیه نمودن خون توصیه می شود از عرق بولاغ اوتی استفاده نمایید.

 

 

موارد منع مصرف این سبزی عبارتند از:


۱) استفاده از این سبزی در بعضی افراد ایجاد سوءمزاج می‌کند.
۲) افرادی که دچار هموروئید (بواسیر) هستند نبایستی از آن مصرف کنند.
۳) مصرف این سبزی برای خانم‌های نابارور مضر است.در زنان باردار موجب تشنج در رحم و در نتیجه باعث سقط جنبن می گردد. مواد موثره بولاغ اوتی موجب انقباض و اسپاسم شدید ماهیچه‌های بدن می‌شود، نباید مورد استفاده زنان آبستن قرر گیرد
۴) مصرف زیاد این سبزی در بدن ایجاد سودا می‌کند.

 در بعضی اشخاص ایجاد تشنجات دردناک مثانه و در برخی موارد عدم دفع ادرار می نماید.

 چون بولاغ‌اوتی در آب و گل رشد می‌کند لذا خطرناک می‌باشد چون ممکن است باعث آبسه در کبد شود در نتیجه باید خوب شسته و ضدعفونی گردد.

 

روش کاشت


تکثیر گیاه از طریق کاشتن دانه یا قطعات ساقه ریشه‌دار انجام می‌گیرد. برای کاشت گیاه آن چیزی که اهمیت دارد ایجاد گودالهایی است که در آنها بطور مداوم آب در جریان باشد. آب جاری داخل گودالهای باید تازه زلال غیر اسیدی فاقد املاح آهکی و ترکیبات قابض باشد. زیرا املاح اخیر در صورت موجود بودن به صورت ریز در سطح اعضا گیاه باقی مانده مانع از رشد آن می‌شوند آبهای آهن‌دار برای پرورش گیاه بسیار مناسب می‌باشد. معمولا گودالهایی برای پرورش گیاه در نظر گرفته می‌شود که 50 متر طول و 3 متر عرض داشته باشند. در این گودالها باید 40 تا 50 لیتر آبی در ثانیه وارد گردد و جریان داشته باشد زیرا اگر آب محل پرورش حالت جاری داشته باشد طعم برگ و سرشاخه‌های گیاه ناپسند می‌گردد. جنس زمین گودالها باید رسی و سفت باشند تا آب را از خود به نواحی عمقی نفوذ ندهد ولی چون ریشه گیاه باید در خاک نفوذ کند از این لحاظ به ارتفاع 20 سانتیمتر خاک حاصلخیز و خاک برگ‌دار ، در کف گودالها می‌ریزند عمق این گودالها معمولا 50 تا 60 سانتیمتر انتخاب می‌گردد.

آنچه در زراعت این گیاه اهمیت دارد این است که بطور دقیق باید ترتیب وارد و خارج شدن آب در گودالها داده شود و به علاوه طول گودالها نباید از 75 متر زیادتر باشد تا در زمستان با تغییرات آب و هوایی که پیش می‌آید تنظیم درجه حرارت آب محیط کشت با اشکال مواجه شود در بعضی نواحی گودالهای را به نحوی به یکدیگر مربوط می‌سازند که جریان آب از گودالی به گودال دیگر به سهولت امکان پذیر شود.

 

گل های اوتره

کود


از کودهای لازم برای زراعت گیاه کود حیوانی نیمه تجزیه شده همراه با خاکبرگ است. به علاوه برای آنکه رشد ریشه‌های گیاه تامین گردد باید علاوه بر کودهای شیمیایی به مقدار 3 تا 4 کیلوگرم سوپر فسفات ، یک کیلوگرم فسفات پتاسیم و 2 تا 3 کیلوگرم گچ به ازای هر 100 متر مربع زمین افزوده می‌شود. از معایت تکثیر از طریق کاشتن دانه آن است که محصول معمولا دیرتر بدست می‌آید به علاوه نوع محصول بدست آمده مرغوب نمی‌باشد و به همین علت است که اصولا در زراعت این گیاه از طریق مذکور کمتر استفاده می‌شود مگر در هنگامی که دسترسی به مزارع پرورش این گیاه در بین نباشد تا قطعات ساقه ریشه دار به منظور تکثیر از آن تهیه شود.
در تکثیر از طریق کاشتن دانه معمولا دانه‌های رسیده را در اسفند تا فروردین و یا در تابستان در سطح گودالهای مذکور می‌پاشند و در این عمل رعایت نکات زیر ضروری است: چون علف چشمه دانه‌های بسیار ریز به رنگ زرد مایل به قرمز دارد بطوری که هر یک گرم دانه آن شامل 4000 عدد و هر لیتر دانه به وزن 580 گرم می‌باشد از این جهت باید دانه‌ها قبلا با ماسه مخلوط شود تا پاشیدن یکنواخت آن به مقادیر مورد نظر امکان‌پذیر باشد.

قوه نامیه دانه گیاه 5 سال دوام دارد. پس از پاشیدن دانه‌ها در سطح محیط کشت نیز به فاصله 2 تا 5 روز به تناسب گرمای محیط کشت دانه جوانه می‌زند. معمولا در ماههای اسفند فروردین پس از آنکه آب را وارد گودال کردند و آنرا بعد از مدت کوتاهی خارج ساختند دانه‌ها را بطور یکنواخت می‌پاشند و پس از آنکه دانه‌ها جوانه زدند گیاهان جوان رشد نسبتا کافی پیدا نمودند به ملایمت آب را وارد گودال می‌سازند زیرا سرعت جریان آب باعث ریشه‌کن شدن گیاهان جوان خواهد شد.

 

تکثیر از طریق کاشتن قطعات ریشه‌دار


این روش در مرداد ماه انجام می‌گیرد. در این هنگام هر 2 یا 3 قطعه ریشه‌دار را باهم می‌کارند و در عمق نسبتا کم خاک آنها را وارد می‌سازند. ترتیب کاشتن آنها نیز به نحوی است که آنها را در امتداد خطوطی به فواصل 8 تا 10 سانتیمتر از یکدیگر در عمق کم خاک وارد می‌کنند و همواره رعایت می‌شود که فاصله قطعات از یکدیگر 8 تا 10 سانتیمتر باشد. به علاوه بعد از 15 روز موقعی که قطعات به خوبی ریشه دوانیده دارای اعضای هوائی شدند، آب را به آرامی وارد گودال می‌سازند بطوری که ارتفاع 3 تا 4 سانتیمتر سطح کشت را فرا گیرد.

اگر در این مقطع آب زیادتر از ارتفاع مذکور باشد گیاه جوان در آب غوطه‌ور خواهد شد که برای نمو مناسب نیست. در این موقع باید توجه داشت که اگر کود قبلا به داخل گودال وارد نشده باشد آنرا در این موقع به محل کشت افزود بنحوی که کود بیشتر در فواصل قطعات رویش یافته جای بگیرد و با این عمل در مواردی که قدرت جریان آب زیاد است مانع ریشه کن شدن آنها شود. پس از نمو نسبتا کامل گیاهان جوان ، آب به مقدار کافی وارد گودال می‌نمایند بطوری که ارتفاع آن معادل 10 تا 20 سانتیمتر در سطح کشت باشد تا گیاه رشد بهتری پیدا کند.

 

 

 

 

داشت


از مراقبتهای لازم محیط کشت آنست که توجه گردد سطح گودال هیچ وقت خشک نشود و به علاوه علفهای هرز آبزی مانند veronica beccabungal و عدسک آبی از محیط کشت خارج گردند. خارج کردن عدسکهای آبی بدین طریق است که آب محیط کشت را از حد عادی زیادتر می‌نمایند بنحوی که گیاهان به حالت غوطه‌ور در داخل آن قرار گیرند سپس با یک شن کش عدسکهای آبی را از سطح آب خارج می‌سازند.

 

مبارزه با آفات


آفات مختلفی به زراعت گیاه حمله می‌کنند که بعضی از آنها باعث فساد برگ و ساقه‌ها و غوطه‌ور شدن آنه در داخل آب می‌گردند در این گونه موارد بهترین وسیله برای از بین بردن آنها این است که ساقه‌های آفت دیده را از کلیه قسمتهای مزرعه قطع نموده آنها را در خارج از مزرعه بسوزانند در مواقع یخبندانهای شدید باید گیاهان به حالت غوطه‌ور در آب درآیند. مراقبتهای لازم و کندن علفهای هرز معمولا هر 10 تا 15 روز باید انجام گیرد به علاوه درجه حرارت آب گودالها باید بطور مداوم تحت کنترل دقیق باشد و ضمنا دقت شود که گیاهان به مرحله گل دادن نرسند یعنی قبل از رسیدن به این مرحله چیده شوند زیرا در غیر اینصورت از ارزش آن کاسته می‌شود.

 

برداشت


برای مصارف درمانی معمولا گیاهان را با ریشه از زمین خارج می‌کنند و پس از قطع ریشه‌ها آنها را به حالت تازه عرصه نمود انجام این کار را نیز به اواخر اردیبهشت تا مهر ماه موکول می‌نمایند هر قدر آب محیط کشت تازه باشد محصول بدست آمده جهت مصرف به حالت خام مرغوب‌تر خواهد بود. معمولا موقعی اقدام به چیدن گیاه می‌گردد که طول آنها 16 تا 20 سانتیمتر شود. در این مقطع سر شاخه و برگ را از حد 10 سانتیمتر قطع می‌کنند. این گیاه برای مصارف تغذیه و درمانی کاربرد دارد.

 

دامنه انتشار


جریانهای آب غالب نواحی ایران راه کرج چالوس ، ارتفاعات سیاه بیشه ، عمارلو اطراف تهران ، ری ، گیلان ، آذربایجان ، شیراز ، نزدیک بوشهر ، سیستان


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:


برچسب‌ها:
تاريخ : شنبه 30 / 6 / 1395برچسب:آوتره, خواص درمانی, موارد مصرف, تکثیر, برداشت,, | 3:16 بعد از ظهر | نویسنده : Nasim |

.: :.